ΤΣίΝΤΖΙΝΑ

Μονοπάτια

Τα Τσίντζινα περιβάλλονται από πανέμορφο δάσος όπου υπάρχουν διάσπαρτα ξωκλήσια αλλά και σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους. Μέσα από ένα δίκτυο σηματοδοτημένων και χαρτογραφημένων πεζοπορικών μονοπατιών δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή και να ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά της.

 

Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το κέντρο του χωριού, όπου υπάρχει χάρτης και σήμανση για καθεμία από αυτές και ο προτεινόμενος χρόνος αφορά μόνο προς τη μία κατεύθυνση (το ¨πήγαινε¨ δηλαδή). Σε περίπτωση κυκλικής διαδρομής υπολογίζεται ο συνολικός χρόνος.

 

Να σημειώσουμε ότι όλα τα μονοπάτια είναι αμιγώς πεζοπορικά, που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός, ούτε περιλαμβάνουν τεχνικά, εκτεθειμένα ή αναρριχητικά περάσματα. Εξαίρεση αποτελεί η χειμερινή περίοδος, όπου σε πολλά σημεία των διαδρομών πιθανόν να υπάρχει χιόνι, επομένως ίσως να χρειαστεί κάποιος επιπλέον πεζοπορικός ρουχισμός (γκέτες, μπατόν, αδιάβροχο μποτάκι), αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται εξοπλισμός χειμερινού βουνού (πχ. κραμπόν, πιολέ, σκοινιά).

Scroll to Top