ΤΣίΝΤΖΙΝΑ

Πρόσβαση

Τα Τσίντζινα (ή Πολύδροσο)* προσεγγίζονται από τρεις διαδρομές:

Από τη Σπάρτη κατευθύνεστε προς το χωριό Χρύσαφα. Αφού διασχίσετε τα Χρύσαφα, στην έξοδο του χωριού ακολουθείτε το αριστερό μέρος της διχάλας προς Αγριάνους. Στην επόμενη διασταύρωση ακολουθείτε τον δρόμο δεξιά, ο οποίος καταλήγει σε ακόμα μία διασταύρωση, όπου στρίβετε αριστερά προς Τσίντζινα. Συνεχίζοντας την ανηφορική διαδρομή μέσα σε δασικό δρόμο φτάνετε στο χωριό.

Επάνω στην επαρχιακή οδό Τρίπολης-Σπάρτης, στο ύψος της Σελλασίας, στρίβετε ανατολικά (ερχόμενοι από Τρίπολη αριστερά, ερχόμενοι από Σπάρτη δεξιά) προς Βασσαρά, Βέροια, Πολύδροσο. Το πρώτο χωριό που θα περάσετε είναι ο Βασσαράς, το επόμενο τα Βέροια και το τρίτο χωριό είναι τα Τσίντζινα (Πολύδροσο).

Αφήνετε την επαρχιακή οδό Τρίπολης -Σπάρτης στο ύψος του εστιατορίου-αναψυκτηρίου ΑΡΔΑΜΗΣ και παίρνετε τον αγροτικό (ασφαλτοστρωμένο) δρόμο προς Καρυές. Αφού διασχίσετε τις Καρυές, το επόμενο χωριό που θα συναντήσετε στη διαδρομή και θα διασχίσετε είναι η Βαρβίτσα. Συνεχίζοντας θα αντικρύσετε στα δεξιά σας την Βαμβακού, χτισμένη κατακόρυφα στην απέναντι πλαγιά. Υπάρχουν είσοδοι για την Βαμβακού, τις οποίες θα προσπεράσετε, αφήνοντας το χωριό στα δεξιά σας, και θα συνεχίσετε τη διαδρομή σας προς τα αριστερά για Τσίντζινα. Η επόμενη διασταύρωση που θα συναντήσετε έχει ταμπέλα για να στρίψετε δεξιά προς Τσίντζινα. Από εκεί ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο χωριό.

 

Σημ: Ερχόμενοι από Αθήνα, για να κατευθυνθείτε απευθείας στα Τσίντζινα, θα πρέπει να βγείτε από την Εθνική Οδό μετά την Τρίπολη, στην έξοδο προς Σπάρτη χωρίς διόδια και να συνεχίσετε στην επαρχιακή οδό Τρίπολης-Σπάρτης.

*Στις πινακίδες η ονομασία του χωριού συναντιέται άλλοτε ως Τσίντζινα και άλλοτε ως Πολύδροσο.

Scroll to Top