ΤΣίΝΤΖΙΝΑ

Τσίντζινα - Κελί - Αγία Μαρίνα- Τσίντζινα

μονοπάτια_Τσιν-Κελί-ΑγΜαρ

Ίσως η πιο γνωστή  κυκλική διαδρομή, με υπέροχη θέα στις γύρω πλαγιές και στον Αη Γιάννη. Το μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ξεκάθαρο με ικανοποιητική σήμανση. Η προτεινόμενη κατεύθυνση είναι από το Κελί στην Αγ. Μαρίνα, καθώς συναντάμε νερό σχετικά νωρίς, και βγαίνοντας στο μεγάλο αλώνι πάνω από την Αγ. Μαρίνα δεν χάνουμε την μαγευτική  θέα προς τις γύρω βουνοκορφές.

Από το Κελί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα ανηφορικά μέχρι να φτάσουμε στου ¨Κελιού τη βρύση¨ όπου μπορούμε να πιούμε και να ανεφοδιαστούμε πεντακάθαρο νερό. Εδώ θέλει λίγο προσοχή. Το μονοπάτι για Αγ. Μαρίνα φεύγει ακριβώς δεξιά και δεν πρέπει να το μπερδέψουμε με το μονοπάτι που συνεχίζει λίγο πιο πάνω, διαγώνια δεξιά, και οδηγεί προς την ράχη της Μούσγας.

Από εδώ και πέρα η διαδρομή γίνεται επίπεδη και σε σημεία κατηφορική, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα. Χρειάζεται λίγο προσοχή και καλά πατήματα στο τελευταίο κατηφορικό κομμάτι από το μεγάλο αλώνι προς την Αγ. Μαρίνα, καθώς το έδαφος είναι λίγο σαθρό και η κλίση μεγαλώνει. Από την εκκλησία της Αγ. Μαρίνας συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι να ξανασυναντήσουμε τον δρόμο που διατρέχει περιφερειακά το χωριό.

Μήκος

5 χλμ.

Μήκος

Διάρκεια

1.5 -2 ώρες

Διάρκεια

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη

Βαθμός δυσκολίας

Υψομετρική διαφορά

150μ. περίπου

Υψομετρική διαφορά

Νερό

θέση «Κελιού βρύση»

Νερό

Σηματοδότηση

Πορτοκαλί κύκλος

Σηματοδότηση
Scroll to Top